Toimintaterapeuttien esittelyssä Anu Suni

EmmiArtikkelit

Moikka Anu, milloin olet aloittanut terapeuttina Uudenmaan Terapiapalveluissa?

Aloitin UTP:ssa tammikuussa 2023.

Missä ja minkälaisten asiakkaiden kanssa työskentelet työpäivinäsi?

Teen liikkuvaa työtä lasten ja varhaisnuorten arjessa koti-, päiväkoti- ja koulukäynteinä. Tällä hetkellä työskentelen mm. itä-Helsingissä, itä-Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Sipoossa ja Porvoossa. Olen saanut työssäni tutustua valovoimaisiin, monilla eri tavoin ihastuttaviin asiakkaisiin sekä heidän lähihenkilöihinsä, joiden kanssa yhdessä työskentelemme asiakkaan kuntoutumisen edistämiseksi arjen toiminnoissa. Usein asiakkaillani on esim. erilaisia kehityksen viivästymiä tai neuropsykiatrisia haasteita. Heillä on myös erilaisia vahvuuksia sekä henkilökohtaisia mielenkiinnon kohteita, joiden kautta lähestyä kuntoutusta.

Mikä on parasta toimintaterapeutin työssä?

Parasta on erilaisten ihmisten kanssa työskenteleminen ja työn sisältö.

Mikä tai mitkä ovat tärkeimmät käymäsi koulutukset toimintaterapeutiksi valmistumisen jälkeen?

Olen käynyt useita lyhyempiä koulutuksia v.2004 valmistumiseni jälkeen koskien esim. sensomotorisia valmiuksia, hahmotushäiriöitä, lapsen leikkiä, kuvien ja tukiviittomien käyttöä, ipadin käyttöä kuntoutuksessa, sekä Zones of regulation -menetelmän lapsen itsesäätelyn tukena. Merkityksellinen pitkä koulutus oli Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajan koulutus. Tulee asiakas sitten neurologisella tai psykiatrisella lähetteellä kuntoutukseen ja hyvin erilaisin tavoittein, niin tunteiden huomioiminen on aina läsnä.

Kuinka kuvailisit ammattiasi kolmella sanalla?

Monipuolinen, luova, mielenkiintoinen.

Haaveiletko nyt jostakin tietystä jatkokoulutuksesta?

Erkkajooga-ohjaajan koulutus haaveena seuraavaksi.

Millä herkulla työtoverisi voisivat yllättää sinut syntymäpäivänäsi? 

Syntymäpäiväni on kesäloma-aikana, joten ne sujahtavat salaa ohi.

Missä asioissa kollegat pyytävät apuasi tai neuvojasi?    

Jaamme vinkkejä terapiamenetelmistä, sekä esim tunnetaitoharjoituksista.

Jos et olisi toimintaterapeutti niin mitä työtä tekisit? Mistä työstä unelmoit?

Tätä piti oikein pohtia. Maalaisin mielelläni tauluja. Tai sitten voisin ideoida jännittäviä lautapelejä ja suunnitella erilaisia harjoituksia. Sikäli mukavaa, että em.menetelmiä voi toteuttaa myös toimintaterapiassa.

Aku Ankalla oli joskus kivan kuuloinen työ sänkyjen testaajanukkujana, voisin miettiä sellaistakin.