Toimintaterapeuttien esittelyssä Sari Salmela

EmmiArtikkelit

Moikka Sari

Milloin olet aloittanut terapeuttina UTP:ssa?

Olen aloittanut UTP:ssa toukokuussa 2023.

Missä ja minkälaisten asiakkaiden kanssa työskentelet työpäivinäsi?

Työskentelen pääsääntöisesti nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa heidän omassa luonnollisessa toimintaympäristössään. Tällä hetkellä kurvailen Keski-Uudellamaalla, Vantaalla ja Helsingissä.

Mikä on parasta toimintaterapeutin työssä?

Se kun yhteisen tutkimisen ja asioiden työstämisen kautta asiakas tekee itselle merkityksellisiä oivalluksia, työn monipuolisuus ja ihmisten oikeassa arjessa ja elämässä tukemisen mahdollisuus.

Mikä tai mitkä ovat tärkeimmät käymäsi koulutukset toimintaterapeutiksi valmistumisen jälkeen?

Olen käynyt vuosien varrella monia hyödyllisiä lyhyempiä koulutuksia liittyen mielenterveyden haasteisiin ja niihin liittyviin kuntoutusmenetelmiin. Erityisen merkittävä pitkä koulutus on ollut lasten- ja nuorten tunnetaito-ohjaajakoulutus, jonka kautta moni aiemmin opittu asia jäsentyi omassakin mielessä toisille selkeämmin jaettavaan muotoon.

Kuinka kuvailisit ammattiasi kolmella sanalla?

Monipuolinen, arjen ytimessä, yhteistyö

Haaveiletko nyt jostakin tietystä jatkokoulutuksesta?

Pitkään mielessä on muhinut psykofyysisen psykoterapian perusteet- koulutus, mutta sen aika on vasta hetken päästä. Nyt ensin odotan innolla Erkkajoogaohjaaja- koulutusta, joka alkaa loppuvuodesta.

Millä herkulla työtoverisi voisivat yllättää sinut syntymäpäivänäsi?

Jäätelö on suurin herkkuni, mutta suklaa toimii myös aina.

Missä asioissa kollegat pyytävät apuasi tai neuvojasi? 

Useimmiten tulee juteltua ja vaihdettua ajatuksia  liittyen nuoruusikäisten ja nuorten aikuisten toimintaterapiaan liittyen sekä tunnetaitoihin liittyen.

Jos et olisi toimintaterapeutti niin mitä työtä tekisit? Mistä työstä unelmoit?

Unelmoin nuorena erityisopettajan työstä ja jos en olisi toimintaterapeutti luultavasti olisin siis erityisopettaja. Pidän nuorista, huumorin hyödyntämisestä terapiatyössä sekä vaihtelevista päivistä, joten ehkäpä olisin yläkoulun ope.